Tyro, nuostabaus skonio pica su ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių. Tik atvykus naujiesiems L'isola d'Oro ančiuviams nekantravome juos išbandyti ir kuo skubiau su jumis pasidalinti, ir ne veltui jų taip laukėme - picos receptas išskirtinis ir tikrai nepamirštamo skonio.
Tikrą neapolietiškos picos skonį atskleisti padės specialiai tam pritaikyta picų krosnelė, kurią išsinuomoti galite PizzaShop.lt. Daugiau informacijos apie krosnelės nuomą rasite ČIA.
Picos padui reikės:
- 1 kg miltų picai Casillo La Pizza
- 620 g šalto vandens
- 2 g sausų mielių Caputo
- 30 g druskos
Picos topping'ui:
- Lupti pomidorai padažui
- Mozzarella sūrio
- Ančiuvių
- Juodųjų alyvuogių
- Raudonojo svogūno
- Alyvuogių aliejaus
- Kaparėlių
Tešlos receptas:
- Druską supilkite į vandenį ir maišykite kol druska pilnai ištirps;
- Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite (geriausia maišyti su plakimo šluotele). Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų;
- Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite;
- Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišykite, tada dėkite dar miltų ir vėl maišykite;
- Kai tešla pasidarys minkoma, pradėkite ją minkyti abiem rankomis;
- SVARBU! Tešlą reikia minkyti ilgai! Ne mažiau nei 15 minučių.
- Išminkytą tešlą reikia uždengti ir leisti jai "pailsėti" bent porą valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą lengvai perminkykite ir suformuokite į kamuoliukus. Iš šių proporcijų turėtų gautis maždaug 5 tešlos kamuoliukai;
- Paruoštus picos kamuoliukus dėkite į šaldytuvą 10 - 12 valandų. Prieš kepimą porą valandų palaikykite kambario temperatūroje.
- Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai spausdami pirštais ir tampydami į šonus suformuokite į gražų apvalų paplotėlį. Nepamirškite palikti maždaug 1 centimetro pločio storesnį kraštelį.
Padažo ruošimas:
1. Pomidorus sutrinkite ranka arba naudodami pomidorų trintuvę. Jei naudojate šviežius pomidorus, pirma juos reikėtų nulupti ir tada sutrinti.
2. Įdėkite į padažą druską ir viską gerai išmaišykite.
Topping'as:
- Griežinėliais supjaustykite juodąsias alyvuoges bei raudonąjį svogūną.
- Pomidorų padažą paskirstykite dozavimo samčiumi šiek tiek nuo picos pado kraštelio.
- Ant pado uždėkite paruoštus produktus kartu su plėšytu Mozarella sūriu, o ant viršaus tolygiai išdėliokite ančiuvius, užberkite kaparėlių ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus reikia būti pasiruošus iš anksto ir dėti labai greitai, nes kitu atveju picos paplotėlis permirks ir bus labai sunku jį užtempti ant ližės.
Picos kepimas:
- Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti;
- Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį arba granitą.
- Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šią picą kepėme dujinėje picų krosnelėje Cozze apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir pasipuoš dėmėmis ar paruduos. Stebėkite sūrį ir jo nesudeginkite!
- Kai pica iškeps, išimkite ją naudodamiesi liže. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, jeigu yra poreikis, tačiau nepamirškite, kad ančiuviai jau prisirpę aliejaus, tad prieš pašlakstant - paragaukite įsitikindami. Skanaus!