Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.
Tikrą neapolietiškos picos skonį atskleisti padės specialiai tam pritaikyta picų krosnelė Effeuno, kurią įsigyti galite ČIA.
Picos padui reikės:
- 1 kg miltų picai Casillo la Pizza
- 620 g šalto vandens
- 2 g sausų mielių Caputo
- 30 g druskos
Picos topping'ui:
- Luptų pomidorų padažui Pelato
- Mortadella Chiara dešros
- Mozzarella sūrio
- Pievagrybių
- Garžgarsčių
- Džiovintų raudonėlių
- Alyvuogių aliujus Mosto Argento
Tešlos receptas:
- Druską supilkite į vandenį ir maišykite kol druska pilnai ištirps;
- Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite (geriausia maišyti su plakimo šluotele). Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų;
- Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite;
- Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišykite, tada dėkite dar miltų ir vėl maišykite;
- Kai tešla pasidarys minkoma, pradėkite ją minkyti abiem rankomis;
- SVARBU! Tešlą reikia minkyti ilgai! Ne mažiau nei 15 minučių.
- Išminkytą tešlą reikia uždengti ir leisti jai "pailsėti" bent porą valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą lengvai perminkykite ir suformuokite į kamuoliukus. Iš šių proporcijų turėtų gautis maždaug 5 tešlos kamuoliukai;
- Paruoštus picos kamuoliukus dėkite į šaldytuvą 10 - 12 valandų. Prieš kepimą porą valandų palaikykite kambario temperatūroje.
Topping'as:
- Pomidorus sutrinkite su druska.
- Suformuokite picos padą ir ant jo užtepkite pomidorų tyrę, uždėkite kubeliais smulkintą mozzarella sūrį, pjaustytus pievagrybius, smulkiai šiaudeliais subjaustyta Mortadella dešrą ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus reikia būti pasiruošus iš anksto ir dėti labai greitai, nes kitu atveju picos paplotėlis permirks ir bus labai sunku jį užtempti ant ližės.
Picos kepimas:
1. Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti.
2. Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį arba granitą.
3. Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šią picą kepėme elektrinėje picų krosnelėje Effeuno apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir pasipuoš dėmėmis ar paruduos.
4. Kai pica iškeps, išimkite ją naudodamiesi liže ir pagardinkite džiovintais raudonėliais, šviežiomis garžgarstėmis ir pašlakstykite pirmojo spaudimo Mosto Argento alyvuogių aliejumi. Skanaus!