namine-pica-receptas-neapolietiska-pica-namuose-receptas-pica-su-grybais-receptas

Pica su grybais ir rūkytu sūriu

Paprasta, kitokia ir labai skani! Neapolietiškų picų paslaptis - neperkrauti, tačiau naudoti tik labai kokybiškus ingredientus. 

Daugelis įpratę naudoti picoms tik mocarela sūrį, tad šį kartą pabandžiau eksperimentuoti ir tikrai nenusivyliau! Rūkyto sūrio dermė su pomidorais ir grybais buvo laaabaaai gera, tad nieko nelaukdamas dalinuosi receptu ir su jumis!

Picos padui reikės:

Picos ingredientai:

Tešlos ruošimas:

1. Vandenį sumaišykite su druska ir maišykite kol ji pilnai ištirps.
2. Į vandenį su druska dėkite keletą saujų miltų ir maišykite: geriausia tiesiog spaudyti su ranka (kol neliks gumulėlių) arba maišyti su virtuvine šluotele. Jei turite, galite naudoti virtuvinę mechaninę maišyklę.
3. Įdėkite dar miltų ir vėl maišykite.
4. Kai liks maždaug puse miltų: į likusią miltų dalį sudėkite mieles ir gerai išmaišykite.
5. Toliau kartokite tą ką darėte prieš tai: dėkite miltus ir vis maišykite. Kai tešla pasidarys jau minkomos konsistencijos - pradėkite ją minkyti abiem rankomis.
6. Sudėjus visus ingredientus tešlą reikia minkyti rankomis mažiausiai 15min. arba kitaip sakant tešlą reikia minkyti tol, kol ji nelips prie rankų.
7. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite "pailsėti" kambario temperatūroje 2 val.
8. Tešlą lengvai perminkykite ir formuokite į 260-270 g kamuoliukus (turėtų gautis apie 5-6 kamuoliukai).
9. Kamuoliukus dėkite į šiek tiek pamiltuotą plastikinę picos tešlos dėžę su dangčiu.
10. Leiskite tešlai pakilti: palikite ją kambario temperatūroje (maždaug 20 - 21 laipsnis šilumos) 4 - 6 valandoms.
11. Kai picos tešla pakils, imkite po vieną kamuoliuką ir rankomis švelniai spausdami ir traukdami į šonus suformuokite pado paplotėlius. Pasibarstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.

Padažo ruošimas:

1. Pomidorus pertrinkite ranka. 
2. Įdėkite į padažą druską ir viską gerai išmaišykite. 

Picos paruošimas:

1. Sutarkuokite Scamorza sūrį.
2. Grybus supjaustykite plonomis, pailgomis juostelėmis ir pakepinkite ant svieto.
3. Susismulkinkite pekino kopūstą.
4. Ant paruošto picos pado dėkite keletą šaukštų padažo ir jį paskirstykite taip, kad liktų apie 1 cm kraštelis aplink visą picą.
5. Toliau dedame sūrį. Sūrio nereikia gailėti, padenkite juo visą paplotėlio plotą (išskyrus šoninį kraštelį).
6. Ant sūrio dedame grybus bei pekino kopūstą.
7. Galiausiai picą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, perkelkite ant ližės ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus turite dėti labai greitai, kad pomidorai nespėtų persigerti per padą!

namine-pica-receptas-pica-su-rukytu-suriu-receptas

neapolietisko-stiliaus-pica-namuose-receptas-pica-su-grybais-receptas

Picą rekomenduoju kepti specialioje picų krosnelėje (ši buvo kepta malkinėje picų krosnyje), griliuje arba orkaitėje naudojant picų akmenį, metalą ar specialią skardą. Jei norite kepti tiesiog orkaitėje be papildomų priedų, tada reikėtų atskirai pirma pakepti tik picos padą su pomidorų padažu ir tik tada sudėti sūrį kitus ingredientus.

 

  

Buon appetito!
Pablo Gusto..

Gaminant jums prireiks: 

        

Patarimai

Susiję straipsniai

Vegetariška pica su Ricotta sūriu ir keptais baklažanais

Patiks tiems, kuriems nusibodo tradiciškai. Vegetariška pica kupina ryškiaspalvių ingredientų ir įvairiausių tekstūrų. Tikras pavasaris lėkštėje. Pažadame, patiks ne tik vegetarams!

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.