Paprasta, kitokia ir labai skani! Neapolietiškų picų paslaptis - neperkrauti, tačiau naudoti tik labai kokybiškus ingredientus.
Daugelis įpratę naudoti picoms tik mocarela sūrį, tad šį kartą pabandžiau eksperimentuoti ir tikrai nenusivyliau! Rūkyto sūrio dermė su pomidorais ir grybais buvo laaabaaai gera, tad nieko nelaukdamas dalinuosi receptu ir su jumis!
Picos padui reikės:
- 1 kg Dallagiovanna la Napoletana miltų
- 600 g šalto vandens (patyrusiems picų kepėjams galima naudoti daugiau vandens)
- 1 g Caputo IDY mielių
- 25 g druskos
Picos ingredientai:
- Skardinė (400 g) ekologiškų Strianese pomidorų picai
- 4 g druskos
- Rūkytas sūris
- Sviestas (kepimui)
- Eringi grybai (galima naudoti ir kitus mėgstamus grybus)
- Mėlynasis pekino kopūstas (galima naudoti ir įprastą kininį kopūstą)
- Alyvuogių aliejus
Tešlos ruošimas:
1. Vandenį sumaišykite su druska ir maišykite kol ji pilnai ištirps.
2. Į vandenį su druska dėkite keletą saujų miltų ir maišykite: geriausia tiesiog spaudyti su ranka (kol neliks gumulėlių) arba maišyti su virtuvine šluotele. Jei turite, galite naudoti virtuvinę mechaninę maišyklę.
3. Įdėkite dar miltų ir vėl maišykite.
4. Kai liks maždaug puse miltų: į likusią miltų dalį sudėkite mieles ir gerai išmaišykite.
5. Toliau kartokite tą ką darėte prieš tai: dėkite miltus ir vis maišykite. Kai tešla pasidarys jau minkomos konsistencijos - pradėkite ją minkyti abiem rankomis.
6. Sudėjus visus ingredientus tešlą reikia minkyti rankomis mažiausiai 15min. arba kitaip sakant tešlą reikia minkyti tol, kol ji nelips prie rankų.
7. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite "pailsėti" kambario temperatūroje 2 val.
8. Tešlą lengvai perminkykite ir formuokite į 260-270 g kamuoliukus (turėtų gautis apie 5-6 kamuoliukai).
9. Kamuoliukus dėkite į šiek tiek pamiltuotą plastikinę picos tešlos dėžę su dangčiu.
10. Leiskite tešlai pakilti: palikite ją kambario temperatūroje (maždaug 20 - 21 laipsnis šilumos) 4 - 6 valandoms.
11. Kai picos tešla pakils, imkite po vieną kamuoliuką ir rankomis švelniai spausdami ir traukdami į šonus suformuokite pado paplotėlius. Pasibarstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.
Padažo ruošimas:
1. Pomidorus pertrinkite ranka.
2. Įdėkite į padažą druską ir viską gerai išmaišykite.
Picos paruošimas:
1. Sutarkuokite Scamorza sūrį.
2. Grybus supjaustykite plonomis, pailgomis juostelėmis ir pakepinkite ant svieto.
3. Susismulkinkite pekino kopūstą.
4. Ant paruošto picos pado dėkite keletą šaukštų padažo ir jį paskirstykite taip, kad liktų apie 1 cm kraštelis aplink visą picą.
5. Toliau dedame sūrį. Sūrio nereikia gailėti, padenkite juo visą paplotėlio plotą (išskyrus šoninį kraštelį).
6. Ant sūrio dedame grybus bei pekino kopūstą.
7. Galiausiai picą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, perkelkite ant ližės ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus turite dėti labai greitai, kad pomidorai nespėtų persigerti per padą!
Picą rekomenduoju kepti specialioje picų krosnelėje (ši buvo kepta malkinėje picų krosnyje), griliuje arba orkaitėje naudojant picų akmenį, metalą ar specialią skardą. Jei norite kepti tiesiog orkaitėje be papildomų priedų, tada reikėtų atskirai pirma pakepti tik picos padą su pomidorų padažu ir tik tada sudėti sūrį kitus ingredientus.
Buon appetito!
Pablo Gusto..